استفاده از پساب برای صنایع یکی از برنامه‌های وزارت نیرو است

مدیر مرکز تحقیقات آب و فاضلاب موسسه تحقیقات آب وزارت نیرو با بیان اینکه جایگزینی پساب به جای استفاده از آب باکیفیت برای صنایع یکی از برنامه‌ها است، گفت: هرچه سهم صنعت از بازار پساب افزایش یابد به همان میزان از مصرف آب باکیفیت توسط این بخش کاسته خواهد شد.

به گزارش روابط عمومی موسسه تحقیقات آب، عباس اکبرزاده مدیر مرکز تحقیقات آب و فاضلاب موسسه تحقیقات آب در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی ایرنا با اعلام اینکه استفاده از پساب برای صنایع یکی از برنامه‌های وزارت نیرو است، افزود: جایگزینی پساب به‌جای استفاده از آب باکیفیت برای صنایع یکی از برنامه‌هایی است که در پیاده‌سازی نقشه‌راه فاضلاب مورد تأکید قرار گرفته و از سال ۱۴۰۱ مصوبه آن به‌صورت رسمی به صنایع ابلاغ شد.

وی ادامه داد: با توجه به راهبُردهای اتخاذشده در وزارت نیرو و در راستای مدیریت کم‌آبی که در حال حاضر و در آینده گریبان‌گیر کشور خواهد بود، صنایع کشور بایستی به جای استفاده از آب‌های باکیفیت سطحی و زیرزمینی از پساب استفاده کنند، البته این راهبرد اصولی و صحیح بایستی با تدبیر و به‌تدریج اجرایی شود.

اکبرزاده، ابلاغ مصوبه مربوطه را که در سال ۱۴۰۱ به‌صورت مشترک توسط شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور و شرکت مدیریت منابع آب انجام شد، نقطه عطفی در برنامه‌های مقابله با کم‌آبی و مدیریت ناترازی تولید و مصرف آب در کشور عنوان دانست و بیان کرد: این راهبرد سال‌ها با موفقیت در بسیاری از کشورها که از پیش با چالش‌های کم‌آبی روبرو شده بودند با موفقیت بکار گرفته شده است.

وی خاطرنشان کرد: اجرای این مصوبه ضمن صرفه‌جویی در مصرف آب باکیفیت توسط صنایع، ظرفیت قابل‌توجهی از این نوع آب‌ها را در اختیار بخش شرب قرار خواهد داد.

مدیر مرکز تحقیقات آب و فاضلاب موسسه تحقیقات آب گفت: درگذشته عمده رویکردها پیرامون فاضلاب، جمع‌آوری و جلوگیری از آلودگی محیط‌زیست بود.

اکبرزاده ادامه داد: امروزه با تغییر گفته‌مان، فاضلاب به‌عنوان یک منبع باارزش پایدار مطرح است که پس از جمع‌آوری و تصفیه تبدیل به پسابی می‌شود که کاربردهای فراوانی در صنعت، کشاورزی، تغذیه سفره‌های آب زیر زمینی، احیای رودخانه‌ها و سایر محیط‌های آبی خواهد داشت.

وی تاکید کرد: بر اساس آمار شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور تا سال‌های اخیر عمده کاربرد پساب در بخش کشاورزی بوده است (کمتر از ۵۰ درصد) اما پیش‌بینی می‌شود با اجرای مصوبه ذکرشده سهم صنعت در آینده از این منبع باارزش و پایدار به‌تدریج افزایش یابد.

اکبرزاده، اظهار امیدواری کرد: اجرای مدبرانه و دقیق مصوبه فوق و ارتقای سهم صنعت در استفاده از پساب، موجب افزایش ظرفیت آب باکیفیت جهت تولید آب شرب به‌ویژه درکلان شهرها شود.

لینک خبر در ایرنا:

https://irna.ir/xjNw68

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مؤسسه تحقيقات آب به عنوان تخصصي‌ترين فعالان عرصه تحقيق و پژوهش در صنعت آب و فاضلاب كشور، با داشتن دو پژوهشكده در تهران و سه مركز ملي مطالعاتي – تحقيقاتي در شهرهاي تهران،‌ ساری، و شيراز‌ همواره كوشيده تا با استفاده از كارشناسان و متخصصان بخش‌هاي مرتبط با اين صنعت و قراردادن فضايي مناسب در اختيار آن‌ها به منظور تجربی ساختن آموخته‌هاي تئوري، هدف انجام پژوهش با زمينه تجاری‌سازی را در سازمان‌ها و مؤسسات تحقيقاتی نهادينه سازد.

ارتباط با ما
logo-samandehi
نقشه گوگل
اسکرول به بالا