تشدید افت تراز آب دریای خزر در سال‌های اخیر/تراز دریا ظرف دو سال ۷۰ سانتی‌متر کاهش یافت

رئیس موسسه تحقیقات آب کشور از کاهش ۲۱۰ سانتی‌متر تراز آب دریای خزر از سال ۷۵ تاکنون خبر داد و گفت: موضوع کاهش تراز آب دریای خزر به خصوص با پیشرفت گرمایش فزاینده کره زمین و ایران در سال‌های اخیر به عنوان مساله جدی مورد توجه قرار گرفته است.

“محمدرضا کاویانپور” در گفت‌وگو با پایگاه اطلاع‌رسانی وزارت نیرو (پاون)، موضوع “کاهش تراز آب دریای خزر” را یکی از مباحث مهم کشور عنوان کرد و گفت: بر اساس بررسی‌های موسسه تحقیقات آب کشور طی سال‌های ۱۴۰۰ تا ۱۴۰۲، تراز آب دریای خزر حدود ۷۰ سانتی‌متر کاهش یافته است.

رئیس موسسه تحقیقات آب کشور تصریح کرد: این میزان حدود یک سوم کاهش تراز آب دریای خزر از سال ۱۳۷۵ تا کنون را شامل می‌شود، بنابراین موضوع کاهش تراز آب دریای خزر به خصوص با پیشرفت گرمایش فزاینده کره زمین و ایران در سال‌های اخیر به عنوان مساله جدی مورد توجه قرار گرفته است.

وی با بیان اینکه پیش‌بینی می‌شود کاهش تراز این دریا در سال جاری همچنان ادامه داشته باشد، افزود: این امر بی‌تردید با تبعاتی برای ایران و سایر کشورهای مجاور دریای خزر در حوزه‌های مختلف از جمله شیلات، کشاورزی، بنادر، کشتیرانی و غیره همراه خواهد بود.

کاویانپور اظهار داشت: بر این اساس موسسه تحقیقات آب کشور، مطالعات و تحقیقات جامعی درباره ارزیابی تغییرات تراز آب دریای خزر با درنظر گرفتن اثرات تغییر اقلیم بر کل حوضه آبریز دریای خزر انجام داده است.

رئیس موسسه تحقیقات آب کشور هدف از انجام این پژوهش را ارزیابی وضعیت کاهش تراز آب دریای خزر در افق ۲۱۰۰ عنوان و خاطرنشان کرد: فرآیند این مطالعات بسیار پیچیده صورت گرفته و شامل «مدل‌سازی تغییر اقلیم کل حوضه آبریز دریای خزر در ایران و سایر کشورهای همجوار دریا»؛ «مدل‌سازی بارش ـ روان‌آب کل حوضه آبریز دریای خزر» و «مدل‌سازی بیلان کل دریای خزر» می‌شود.

وی تاکید کرد: نتایج این تحقیقات کاربردهای بسیاری برای بخش‌های مختلف اقتصادی، صنعتی و به ویژه وزارت نیرو در استقرار نیروگاه‌ها، آب‌شیرین‌کن‌ها و تامین آب مورد نیاز جمعیت مستقر در مجاورت دریا خواهد داشت.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مؤسسه تحقيقات آب به عنوان تخصصي‌ترين فعالان عرصه تحقيق و پژوهش در صنعت آب و فاضلاب كشور، با داشتن دو پژوهشكده در تهران و سه مركز ملي مطالعاتي – تحقيقاتي در شهرهاي تهران،‌ ساری، و شيراز‌ همواره كوشيده تا با استفاده از كارشناسان و متخصصان بخش‌هاي مرتبط با اين صنعت و قراردادن فضايي مناسب در اختيار آن‌ها به منظور تجربی ساختن آموخته‌هاي تئوري، هدف انجام پژوهش با زمينه تجاری‌سازی را در سازمان‌ها و مؤسسات تحقيقاتی نهادينه سازد.

ارتباط با ما
logo-samandehi
نقشه گوگل
اسکرول به بالا