رئیس موسسه تحقیقات آب کشور در گفت‌وگو با پاون: بارش‌های کشور نسبت به میانگین بلندمدت ۴۲ درصد کاهش دارد/شیب منفی ۶۰ درصدی بارش‌ها در زهره و جراحی

رئیس موسسه تحقیقات آب کشور گفت: بارندگی‌ها در حوضه آبریز دریاچه نمک که تامین آب تهران و برخی دیگر از استان‌ها به این حوضه وابسته است در مقایسه با طولانی مدت ۳۸ درصد کاهش را به ثبت رسانده است.

“محمدرضا کاویانپور” در گفت‌وگو با پایگاه اطلاع‌رسانی وزارت نیرو گفت: بر اساس جدیدترین اطلاعات و پایش‌های صورت گرفته تا نهم اسفندماه امسال، میانگین بارندگی در سراسر کشور در مقایسه با بلندمدت ۴۲ درصد و نسبت به سال گذشته ۲۱ درصد کاهش یافته است؛ به عبارت دیگر پارسال نسبت به امسال در همین بازه زمانی بارندگی‌های بهتری را در کشور شاهد بودیم.

رئیس موسسه تحقیقات آب کشور در ادامه افزود: شرایط کم بارشی در تمام استان‌های کشور تجربه شده است و گیلان تنها استانی است که بارندگی در آن نسبت به میانگین بلندمدت ۲۱ درصد رشد را ثبت کرده است.

وی همچنین به بررسی وضعیت بارندگی در حوضه‌های مختلف کشور پرداخت و اضافه کرد: حوضه‌های بارشی بزرگ و پربارش، کماکان شرایط کم بارشی را تجربه می‌کنند به طوریکه در حوضه کارون بزرگ ۵۰ درصد، کرخه ۵۱ درصد و نیز زهره و جراحی ۶۰ درصد نسبت به میانگین بلندمدت با کاهش بارش‌ها روبرو هستیم.

کاویانپور یادآور شد: وضعیت بارندگی‌ها در نوار غرب و جنوب غرب کشور به مراتب بدتر از سایر حوضه‌های آبریز کشور است. بارندگی‌ها در حوضه آبریز دریاچه نمک که تامین آب تهران و برخی دیگر از استان‌ها به این حوضه وابسته است در مقایسه با طولانی مدت ۳۸ درصد کاهش را به ثبت رسانده است.

رئیس موسسه تحقیقات آب کشور در ادامه ضمن ابراز امیدواری بر ورود سامانه‌های بارشی جدید در دو هفته پیش رو، ابراز داشت: انتظار می‌رود بارش‌ها در ارتفاعات به صورت برق و کاهش دما و در سایر نقاط کشور به صورت باران ظاهر شوند.

به گفته وی، در روزهای آتی پیش‌بینی می‌شود در حوضه آبریز کارون بزرگ از جمله استان‌های خوزستان، چهارمحال و بختیاری، کهگیلویه و بویراحمد، فارس و لرستان بارندگی‌های خوبی را شاهد باشیم.

 

لینک خبر در پایگاه اطلاعرسانی وزارت نیرو (پاون):

https://news.moe.gov.ir/News-List/99849

2 دیدگاه دربارهٔ «رئیس موسسه تحقیقات آب کشور در گفت‌وگو با پاون: بارش‌های کشور نسبت به میانگین بلندمدت ۴۲ درصد کاهش دارد/شیب منفی ۶۰ درصدی بارش‌ها در زهره و جراحی»

  1. مسعود مهرفلاح

    با سلام و احترام؛ حوضه‌های یاد شده باید بهتر و بیشتر مورد بررسی شرایط مرزی قرار گیرند تا شرایط حکمرانی بر آن ها تعیین کننده باشد.

    1. با سلام و احترام متقابل. ممنون از پیشنهاد و اظهارنظر شما. مراتب به استحضار رییس موسسه تحقیقات آب رسانیده خواهد شد.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مؤسسه تحقيقات آب به عنوان تخصصي‌ترين فعالان عرصه تحقيق و پژوهش در صنعت آب و فاضلاب كشور، با داشتن دو پژوهشكده در تهران و سه مركز ملي مطالعاتي – تحقيقاتي در شهرهاي تهران،‌ ساری، و شيراز‌ همواره كوشيده تا با استفاده از كارشناسان و متخصصان بخش‌هاي مرتبط با اين صنعت و قراردادن فضايي مناسب در اختيار آن‌ها به منظور تجربی ساختن آموخته‌هاي تئوري، هدف انجام پژوهش با زمينه تجاری‌سازی را در سازمان‌ها و مؤسسات تحقيقاتی نهادينه سازد.

ارتباط با ما
logo-samandehi
نقشه گوگل
اسکرول به بالا